BLODIGE MANDEL FINGERKJEKS
TOTAL TID: 2 t PORSJONER: 46 stykker VANSKELIGHETSGRAD: Medium
INGREDIENSER
Mandel kjeks
130g sukker
225g usaltet smør, mykt
1 stort egg
1ts mandel ekstrakt (valgfritt)
1ts vaniljeekstrakt
1 klype finmalt havsalt
400g hvetemel
Dekorasjon
200g jordbær syltetøy
46 mandelflak
FREMGANGSMÅTE
1. Putt sukker i miksebollen og kvern 15 sek/hastighet 9.
2. Tilsett smøør, egg, mandel ekstrakt (valgfritt), vaniljeekstrakt, salt og mel. Miks med hjelp av slikkepott gjennom hullet i lokket på miksebollen 15 sek/hastighet 6. Del deigen i to og form de som plater. Pakk inn deigen i platfolie og sett i kjøleskapet i en time. Vask miksebollen.
3. Mot slutten av denne tiden, sett på ovnen på 180 grader. Plasser bakepapir på bakebrett og sett til side.
4. Jobb med halve deigen om gangen og rull 2cm tykke tau. Kutt opp finger-aktige biter (ca. 46 stk totalt), bruk så en cocktailpinne for å markere 4 linjer som skal være "knokene". Trykk på enden av hver bit for å forme plass til "neglen". Plasser på bakrebrettet (ca. 3cm fra hverandre) og stek i 12-18 minutter (180 grader), eller til de er lysebrune og gjennomstekt. La de avkjøles i 5 minutter før du plasserer de på en rist for avkjøling.
Dekorasjon
5. Putt syltetøy i miksebollen og varm 3 min/90 grader/hastighet 1. Dypp mandelflak i syltetøy og plasser på plassen til fingerneglen. La hvile i to timer før servering. Lagre i en lufttett beholder.