CREAMY GARLIC CHICKEN
CREAMY GARLIC CHICKEN
TM VERSJON: TM6
INGREDIENSER
100 g italiensk ost, pecorin0 eller parmesan
500 g vann + vann til koking av pasta
1 g løk, delt i 2
8 hvitløksfedd fedd
4 ss hvetemel
40 g smør
20 g olivenolje
1 terning grønnsaksbuljong eller 2 ss grønnsaksfond
1 ts paprika krydder
1 ts kayenne pepper
1 ss hvitløkspulver
2 ts pepper
1 ts salt
1 sitron, saft
1 klype chili flakes
250 g Fløte
250 g creme fraiche
3 ss tørket basilikum
500 g kyllingfilet i biter
500 g pasta
SLIK GJØR DU DET
1. Hakk osten på 10 sek/hastighet 10. Sett til side. Skyll miksebollen.
2. Bland krydderblading av mel, paprika krydder, kayennepepper, hvitløkspulver, salt pepper i en skål. Sett til side.
3. Plasser en stor bolle på miksebollelokket, vei inn kylling. Bland inn krydderblanding godt med kyllingen. Sett til side.
4. Ha løk og hvitløk i miksebollen og hakk på 5 sek/ hastighet 5. Skrap ned sidene av miksebollen ved hjelp av slikkepott.
5. Tilsett 20 g smør og stek 3 min/120°C / hastighet 1 med silkekurv på lokket istedenfor målebeger.
6. Tilsett vann, buljong, fløte og chiliflakes i miksebollen og kok 15 min/120°C/hastighet 1 med silkekurv på lokket istedenfor målebeger.
7. Kok pasta i kjele (se anvisning på pakken)
8. Tilsett ost og creme fraiche i miksebollen og rør 30 sek/hastighet 5. Hell over i en bolle og sett til side. Vask miksebollen.
9. Plasser 20 g smør og kyllingen i miksebollen, a. kok 6min/høyvarme (benytt innstillinger tilknyttet annen oppskrift, feks Chicken Gyros) eller b. kok 15 min/varoma/revers hastighet 1.
10. Hell sausblandingen tilbake i miksebollen over den stekte kyllingen. Kok 5 min/100°C/(revers) hastighet 1
Hell blandingen med kremet hvitløks kylling over pasta. Server varmt.