GRESSKARPAI

Halloween Dessert og bakst
31/10/2019

TOTAL TID: 5 t                  PORSJONER: 8 stykker                    VANSKELIGHETSGRAD: Medium

INGREDIENSER

Pai fyll

400g gresskarkjøtt

3 store egg

1 eggeplomme, fra et stort egg

400g søt kondensert melk

1ts kanel

1ts malt ingefær

1/4 ts malt muskanøtt

1/8 ts malt nellik

1/8 ts malt pepper (valgfritt)

1/2 ts finmalt salt

1/2 ts vaniljeekstrakt

Pisket krem til servering

 

FREMGANGSMÅTE

1. Forhåndsvarm ovnen til 220 grader. Dekk forhåndsstekt paibunn med aluminiumsfolie og varm i 10 min. Bunnen skal være varm når du legger fyllet i.

2. Putt gresskarkjøtt, egg og plomme, kondensert melk, kanel, ingefær, muskatnøtt, nellik, pepper, salt og vanilje i miksebollen og bland 10 sek/hastighet 3.5. Hell fyllet i varm paibunn.

3. Reduser temperatur til 200 grader og stek i 10 minutter. Deretter reduser temperatur til 150 grader og stek i 40-50 minutter. La paien avkjøles helt (ca. 4 timer) før servering.

4. Kutt paien i 8 stykker og server med pisket krem.