Intervju med en mesterkokk: Jonatan Bukkøy Tindholm-Arntzen
Jonatan Bukkøy-Tindholm Artnzen har lang fartstid på kjøkkenet og har blant annet jobbet på Maeemo, Cornelius på Holmen og Palmen Grand Hotell. Nå driver han restauranten Ask og Loke i Drammen med fokus på den nordiske kjøkken. Vi tar en prat med han for å høre hans historie på kjøkkenet.
Hvorfor bestemte du deg for å bli kokk?
- Jeg var en aktiv og rotløs ungdom. Min tidlige mentor så noe i meg og tok meg inn på kjøkkenet sitt. Der opplevde jeg struktur, rammer og å måtte konstant stå til ansvar for sine handlinger. Det likte jeg. Smak, kreativitet og identitet kom som en selvfølge etter det.
Hva liker du best med jobben din?
- At den byr på en ny utfordring hver dag. En ting som er sikkert er at så fort beina mine treffer bakken om morgenen er det en eller annen liten "skandale" som må fikses slik at vi ender opp med glade og fornøyde gjester hver dag.
Hvordan opplever du generelt nordmenns matvaner på kjøkkenet?
- Jeg opplever nordmenns matvaner på flere forskjellige måter, på den ene siden har vi et utrolig matminne, kultur og tradisjoner. En annen side er en lyst og nysgjerrighet på hva som ligger bak maten. Råvarer, tradisjoner, teknikker og smaker, men mest av alt en takknemlighet om å få et godt måltid.
Hvilke verktøy er uunnværlig for deg på kjøkkenet?
- Øyner, hender, nese og munn er nr.1. Kniv er nummer nr 2. En siste ting, som også har kniver, er Thermomix, og den er på nr. 3!
Hva er din favorittrett?
- Det er umulig å svare på. Jeg elsker alt, men bestemor i Nordreisa sine middager og kaker er best. Spesielt boknafisk, gulrotstuing, bacon og kokt mandelpotet fra potetlandet.
Dine topp tips for å ta egne matferdigheter til et nytt nivå?
- Vær fryktløs! Jeg tror mange undervurdere seg selv eller er redd for å gjøre feil. Jeg gjør feil hele tiden når jeg prøver nye ting. Man lærer jo også mye av det!
Hvordan ønsker du å dele din kunnskap med Norges befolkning?
- Utilslørt og ekte. Jeg misliker kokker som ikke deler kunnskapen sin eller oppskrifter. Det finnes kun en måte å vokse på og det er sammen.
Jonatan vil gjerne dele sin brede kunnskap om smaker, oppskrifter og matlaging med deg! Han holder kurs hos Mixto hver måned. Se mer informasjon om våre kurs HER.