KARAMELLPUDDING I BRØDFORM

Dessert og bakst
20/11/2019

INGREDIENSER

Caramel de base

Bruk oppskriften caramel de base for selve karamellen

30g vann

1tsk sitronsaft

300g sukker

Pudding

3 egg

2 eggeplommer

75g sukker

600g helmelk

Frø fra 1 stk vaniljestang.

FREMGANSMÅTE

1. Halvparten av karamellen helles i en brødform, resterende karamell kokes med 60g vann på 70 grader/ 3 min/ hastighet 1 til det er karamellsaus, ha den over i et sausebeger.

2. Vask bollen med forvaskprogrammet og ha i egg, eggeplommer, sukker, melk og vanilje. Varm puddingen 5 min/ 85 grader/hastighet 1, ha den over i brødformen med karamell i bunnen og bak i ovnen i vannbad på 160 grader i 40 min.

Om man vil lage disse i små porsjonsformer så bruk oppskriften Crème Caramels, da må man også bruke glykose i karamellen.