Kremete Tomatsuppe
INGREDIENSER
1 hvitløks fedd
50 g løk, i halvdeler
30 g smør eller olivenolje
700 g tomater, i halvdeler
70 g tomatpuré (konsentrert)
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts tørket oregano
500 g vann
1 en buljongterning eller en spiseskje Thermomix-laget fond (stock paste side 62 Basic Cookbook)
100 g crème fraiche eller fløte
2-4 basilikumblader
1 stilk med persille blader
KREMETE TOMATSUPPE
Slik gjør du det:
- Plasser hvitløksfedd og løk i miksebollen og kjør 3 sek / hastighet 5.
Skrap ned fra sidene med spatula.
2. Ta i smør og kok i 3 min / 120 ° C / hastighet 1
3. Tilsett tomater, tomatpuré, salt, sukker og tørket oregano og kjør 5 sek / hastighet 5.
4. Tilsett vann og buljongterning og kok 15 min / 100 ° C / hastighet 2.
5. Tilsett krem, basilikumblader og persille. Bland det ved å kjøre 1 min / hastighet 4-8, øk hastighet gradvis fra 4 til 8.
Serveres varm.
Alternativer:
Oregano kan også erstattes med en blanding av timian, oregano og merian. For tørkede urter, bruk ca. 1 ts. For friske urter, som har en mer intens smak, tilsett gradvis og smak det til.
Krem kan erstattes med rømme.