Kremete Tomatsuppe

Suppe
19/11/2018

INGREDIENSER

1 hvitløks fedd

50 g løk, i halvdeler

30 g smør eller olivenolje

700 g tomater, i halvdeler

70 g tomatpuré (konsentrert)

1 ts salt

1 ts sukker

1 ts tørket oregano

500 g vann

1 en buljongterning eller en spiseskje Thermomix-laget fond (stock paste side 62 Basic Cookbook)

100 g crème fraiche eller fløte

2-4 basilikumblader

1 stilk med persille blader

KREMETE TOMATSUPPE

Slik gjør du det:

  1. Plasser hvitløksfedd og løk i miksebollen og kjør 3 sek / hastighet 5.

Skrap ned fra sidene med spatula.

2. Ta i smør og kok i 3 min / 120 ° C / hastighet 1

3. Tilsett tomater, tomatpuré, salt, sukker og tørket oregano og kjør 5 sek / hastighet 5.

4. Tilsett vann og buljongterning og kok 15 min / 100 ° C / hastighet 2.

5. Tilsett krem, basilikumblader og persille. Bland det ved å kjøre 1 min / hastighet 4-8, øk hastighet gradvis fra 4 til 8.

Serveres varm.

Alternativer:

Oregano kan også erstattes med en blanding av timian, oregano og merian. For tørkede urter, bruk ca. 1 ts. For friske urter, som har en mer intens smak, tilsett gradvis og smak det til.

Krem kan erstattes med rømme.