MARENGSSPØKELSER

Halloween Dessert og bakst
31/10/2019

TOTAL TID: 12t 25 min       PORSJONER: 16 stykker          VANSKELIGHETSGRAD: LETT

INGREDIENSER

270g finmalt sukker

100g eggehviter, romtemperert

1/8 ts finmalt havsalt

Sjokoladebiter til øyne på spøkelsene

 

FREMGANGSMÅTE

1. Forhåndsvarm ovnen til 135 grader. Legg bakepapir på to bakebrett og sett til side.

2. Putt sukker i miksebollen og kvern 20 sek/hastighet 7.

3. Sett i sommerfuglvispen. Tilsett eggehviter og salt, deretter uten målebegeret, pisk 10 min/37 grader/hastighet 2 til massen er tykk og blank.

4. Overfør massen forsiktig til en glasurpose med enden kuttet (ca. 1 cm når posen ligger flat). Sprut margensen ut i spøkelsesformer direktet på bakebrettene. Start med en sirkel (ca. 4 cm) og spiral oppover til en tupp som blir hodet på spøkelset. La det være 5 cm mellomrom mellom spøkelsene for å gi rom for esing. Press forsiktig to sjokoladebitøyne på hvert marengsspøkelse.

5. Stek i 40 minutter (135 grader). Skru av ovnen etter 40 minutter og la marengsen avkjøles helt inne i lukket ovn (ca. 3 timer eller over natten) Skyv slikkepott under marengs for å frigjøre og servere.