Pinnekjøtt med kålrotstappe og mandelpoteter
Pinnekjøtt er julemiddag for mange og kanskje den mest populære julematen i Norge. Her får du oppskriften på hvordan det kan tilberedes med hjelp av Thermomix. Potetene kokes sammen med kjøttet og i tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en nydelig kålrotstappe.
(4-6 personer)
DETTE TRENGER DU:
ca. 1500 gr pinnekjøtt
1000 gr vann
mandelpoteter
KÅLROTSTAPPE:
1000 gr kålrot (evt. også potet og gulrot)
120 gr melk
40 gr smør
revet muskat
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Vann ut pinnekjøttet med rikelig vann så mye som nødvendig og bytt vann underveis. La det stå i romtemperatur.
Bruk den integrert vekten og hell 1000 gr vann direkte i miksebollen .
Vask mandelpotetene, men behold skallet på. Legg dem i kurven og sett den inni miksebollen.
Legg pinnekjøttet lagvis i Varoma kurven og sett på lokk. Dampkok i 60 min/ Varoma/ trinn 1. Denne skal du gjøre 2 ganger til. Pass på at det alltid er vann i miksebollen. Etter hver time så kan du etterfylle med vann ved behov.
KÅLROTSTAPPE:
Skrell og skjær grønnsakene i like store biter og ha dem i miksebollen sammen med melken, litt salt, pepper og revet muskat. Kok grønnsakene i 35 min/ 90 grader/ revers/ rørefart.
Tilsett smøret og mos grønnsakene i 30 sek/ trinn 4.
Smak til med salt og pepper og rør i 15 sek/ revers/ trinn 4.
TIPS: Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Noe som virkelig setter en spiss på pinnekjøttet er å dampe det i øl. Ha ølet i miksebollen og fyll ut med vann til du får 1000 gr.