Pinnekjøtt med kålrotstappe og mandelpoteter

Hovedrett Julemat
24/12/2018

Pinnekjøtt er julemiddag for mange og kanskje den mest populære julematen i Norge. Her får du oppskriften på hvordan det kan tilberedes med hjelp av Thermomix. Potetene kokes sammen med kjøttet og i tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en nydelig kålrotstappe.

 

(4-6 personer)

DETTE TRENGER DU:

ca. 1500 gr pinnekjøtt

1000 gr vann

mandelpoteter

 

KÅLROTSTAPPE:

1000 gr kålrot (evt. også potet og gulrot)

120 gr melk

40 gr smør

revet muskat

salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Vann ut pinnekjøttet med rikelig vann så mye som nødvendig og bytt vann underveis. La det stå i romtemperatur.

Bruk den integrert vekten og hell 1000 gr vann direkte i miksebollenClosed lid .

Vask mandelpotetene, men behold skallet på. Legg dem i kurven og sett den inni miksebollen.

Legg pinnekjøttet lagvis i Varoma kurven og sett på lokk. Dampkok i 60 min/ Varoma/ trinn 1. Denne skal du gjøre 2 ganger til. Pass på at det alltid er vann i miksebollen. Etter hver time så kan du etterfylle med vann ved behov.

 

KÅLROTSTAPPE:

Skrell og skjær grønnsakene i like store biter og ha dem i miksebollen sammen med melken, litt salt, pepper og revet muskat. Kok grønnsakene i 35 min/ 90 graderCounter-clockwise operation revers/ Gentle stir setting rørefart.

Tilsett smøret og mos grønnsakene i 30 sek/ trinn 4.

Smak til med salt og pepper og rør i 15 sek/  Counter-clockwise operation revers/ trinn 4.

 

TIPS: Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Noe som virkelig setter en spiss på pinnekjøttet er å dampe det i øl. Ha ølet i miksebollen og fyll ut med vann til du får 1000 gr.