PIZZA MARGHERITA
INGREDIENSER
Pizza deig:
30 g ekstra virgin-olivenolje,
pluss ekstra for smøring av formen
220 g vann, romtemperatur
1 ts sukker
20 g fersk gjær, smuldret,
eller 2 ts tørrgjær (8 g)
400 g hvetemel
1 ts salt
Margherita topping:
200 g mozzarella, del opp i mindre biter
250 g hakkede tomater, hermetisert
2-3 klyper salt etter smak
1 ss ekstra vigin-olje
10-15 friske basilikumblader
SLIK GJØR DU DET
Se hvordan det gjøres på video her
1. Smør en stor bolle og sett til side.
2. Ta vann, sukker og gjær
i miksebollen og bland 20 sek / hastighet 2.
3. Ta i mel, olje og salt, og elt i 2 min.
4. Legg deigen i en bolle og form til en ball. Dekk til med
clingfilm eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
5. Forvarm ovnen til 230 ° C. Dekk en langpanne eller form (ca. 40 cm x 35 cm)
med bakepapir, eller smør den med olje og sett til side.
6. Plasser mozzarella i miksebollen og hakk 3 sek / hastighet 5.
7. Legg osten i silekurven og la renne i 10 minutter.
8. Legg deigen i smurt langpanne, og form den som et rektangel, strekk forsiktig. Dra deigen litt oppover på kantene.
9. Spre hakkede tomater og mozzarella på toppen av deigen og dryss
med salt, olivenolje og 5-7 revne basilikumblader.
10. Stek pizzaen i 20 minutter (230 ° C).
11. Dryss på 5-8 revne basilikumblader (etter smak)
og server deg varmt.
VARIASJON
• Legg til din favoritt toppings (for eksempel grønnsaker, salami, skinke, ost, frukt, urter).