PIZZA MARGHERITA

Hovedrett
09/11/2018

INGREDIENSER

Pizza deig:

30 g ekstra virgin-olivenolje,

pluss ekstra for smøring av formen

220 g vann, romtemperatur

1 ts sukker

20 g fersk gjær, smuldret,

eller 2 ts tørrgjær (8 g)

400 g hvetemel

1 ts salt

Margherita topping:

200 g mozzarella, del opp i mindre biter

250 g hakkede tomater, hermetisert

2-3 klyper salt etter smak

1 ss ekstra vigin-olje

10-15 friske basilikumblader

 

SLIK GJØR DU DET

Se hvordan det gjøres på video her

1. Smør  en stor bolle og  sett til side.

2. Ta vann, sukker og gjær

i miksebollen og bland 20 sek / hastighet 2.

3. Ta i mel, olje og salt, og elt i 2 min.

4. Legg deigen i en bolle og form til en ball. Dekk til med

clingfilm eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).

5. Forvarm ovnen til 230 ° C. Dekk en langpanne eller form (ca. 40 cm x 35 cm)

med bakepapir, eller smør den med olje og sett til side.

6. Plasser mozzarella i miksebollen og hakk 3 sek / hastighet 5.

7. Legg osten i silekurven og la renne i 10 minutter.

8. Legg deigen i smurt langpanne, og form den som et rektangel, strekk forsiktig. Dra deigen litt oppover på kantene.

9. Spre hakkede tomater og mozzarella på toppen av deigen og dryss

med salt, olivenolje og 5-7 revne basilikumblader.

10. Stek pizzaen i 20 minutter (230 ° C).

11. Dryss på 5-8 revne basilikumblader (etter smak) 

og server deg varmt.

 

VARIASJON

• Legg til din favoritt toppings (for eksempel grønnsaker, salami, skinke, ost, frukt, urter).