Risotto - November oppskrift

Hovedrett
07/11/2018

INGREDIENSER

 

40 g Parmesan ost,  biter (3 cm)

1 sjarlottløk (ca. 30 g)

40 g smør

10 g extra virgin olivenolje

320 g risotto ris

14-15 min koketid (see tip)

60 g tørr hvitvin 

720 g vann

1 buljong (for 0.5 l), eller 1 toppet spiseskje med hjemmelaget buljong

½-1 teskje salt

 

SLIK GJØR DU DET

 

1.Ta Parmesan i miksebollen og miks 10 hastighet 10.  Sett til side.

2. Ta sjarlottløk i miksebollen og kutt 5 hastighet 5.  Skrap ned fra sidene med slikkepotten.

3.Tilsett 20 g smør og olivenolje og kok

3 min/120°C/hastighet 1.

4.Tilsett risotto ris og kok 3 min/120°C/hastighet 1 uten målebeger.

5.Tilsett hvitvin og kok 1 min/100°C/  hastighet 1 uten målebeger.

6.Tilsett vann, buljong og salt, skrap for å løsne ris fra bunnen med slikkepotten. Kok 12-13 min/100°C/hastighet 1ta silekurven på lokket i stedet for målebegeret for å unngå spruting. La risottoen hvilke 1 min før du ar den over i en serveringsbolle. Ved hjelp av slikkepotten, rør inn 20 g smør og Parmesan, serve umiddelbart.