SPINDELVEV CUPCAKES
TOTAL TID: 1t 5 min PORSJONER: 24 stk VANSKELIGHETSGRAD: Lett
INGREDIENSER
Cupcakes
170g finkornet sukker
70g usaltet smør, mykt
70g peanøttsmør
2 store egg
1ts vaniljebønnekrem (vanilla bean paste)
230g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts finmalt havsalt
260g helmelk
190g sjokoladebiter
Glasur
200g finkornet sukker
1 eggehvite, fra stort egg
4-5 dråper sitron
Frosting
170g usaltet smør, mykt
320g melis
60g kakaopulver
120g kremfløte
1ts vaniljeekstrakt
1 1/2 ts konditorfarge, svart (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE
Cupcakes
1. Forhåndsvarm ovnen til 180 grader. Fyll 2 x 12 hulls muffinsform med muffinskopper og sett til side.
2. Putt sukker, smør, peanøtt smør, egg og vaniljebønnekrem i miksebollen og miks 15 sek/hastighet 5.
3. Tilsett mel, bakepulver, salt og melk, så miks 20 sek/hastighet 5. Skrap ned sidene av miksebollen med slikkepott, tilsett sjokoladebiter og miks 10 sek/hastighet 5.
4. Fyll muffinsformene 1/2 fulle og stek i 18-20 min (180 grader). I mellomtiden vasker du miksebollen.
Glasur
5. Putt sukker i miksebollen og kvern 20 sek/hastighet 3.
6. Tilsett eggehvite og sitron juice, så miks 10 sek/hastighet 6. Overfør til en glasurpose og sett til side.
Frosting
7. Sett i sommerfuglvispen. Putt smør i miksebollen og miks 20 sek/hastighet 3.
8. Putt i melis, kakaopulver, kremfløte, vaniljeekstrakt og svart konditorfarge, så miks 20 sek/hastighet 3.
9. Påfør svart frosting med palettkniv. Legg hvit glasur på toppen av frosted cupcake i en tynn spiral. Bruk en tannpirker eller cocktailpinne til å dra gjennom den hvite glasuren fra midten og utover, slik at det ser ut som spindelvev.
10. Server cupcakes med en gang eller oppbevar i en lufttett beholder til de skal serveres.