Thermomix glutenfri sjokoladekake
Ingredienser:
150 g smør, usaltet, i terninger, pluss litt ekstra for å smøre kakeformen
6 egg, plomme og hvite skilles
1 klype salt
200 g rørsukker
250 g mørk sjokolade delt biter
50 g mandler
Nyttig utstyr:
Kakeform, 22 cm i diameter
Sjokoladekrem
1 dl vann
50 g rørsukker
150 g smør (i terninger)
150 g melkesjokolade
150 g mørk kokesjokolade (ca 55% kakao)
Fremgangsmåte kake:
-
forvarm ovnen til 200 grader. Smør inn kakeformen og sett den til side
-
Ha i mandlene, pulveriser 1 min/hastighet 10. Ha mandelmelet i egen bolle og sett til side.
-
sett i sommerfuglvispen. Ta eggehvitene og salt i miksebollen og visp 6 min/hastighet 3.5 eller til massen er stiv.
-
Ha i 20 g sukker og miks 20sek/hastighet 3.5. Ta ut sommerfuglvispen. Overfør massen i en annen bolle og sett til side.
-
Ta de resterende 180 g sukker, eggeplommer og smør i miksebollen og miks 6min/70 grader/hastighet 4.
-
Ha i mørk sjokolade, vent noen sekunder til sjokoladen har blitt myk og så miks 20/sek/hastighet 5.
-
Ha i melet og miks 10 sek/hastighet 5.
-
sett i sommerfuglvispen. Ha i de vispede eggehvitene og miks 15 sek/hastighet 2,5. Ta kakemassen over i kakeformen.
-
Bak i 10-15 minutter på 200 grader. La kaken avkjøles i formen.
Fremgangsmåte sjokoladekrem:
-
Ta sjokoladebitene i miksebollen og hakk 6-10 sek/hastighet 5. Ha i en bolle og sett til side.
-
Ta vann og sukker i miksebollen og varm opp 3 min/80grader/hastighet 2
-
Ha i smør og la det smelte i den varme sukkerblandingen mens du mikser 10 sek/hastighet 5.
-
Ha i den hakkede sjokoladen, la den myknes litt i den varme smørblandingen før du mikser 20 sek/hastighet 7.
-
Sett sjokoladekremblandingen kjølig en stund. Når den har en passe tykk konsistens, hell over på kaken. Pynt deretter kaken med det som passer.
Her: Påskepynt av Anthon Berg marsipanegg