TORSK SOUS-VIDE MED ERTEPURÉ, GRØNNSAKER OG HVIT SAUS
INGEDIENSER
Fisk
160 gr torsk fileet
Salt
1/2ss olivenolje
Vakumpose
Vakummaskin
Ertepuré
250g frosne selskapserter
Vann
1ss salt
1/2dl kremfløte
1 ss smør
Grønnsaker
100g potet vasket og delt i 2
100g gulrot skrelt og delt i grove biter,
Salt
Olivenolje
Hvit saus
40g smør
40g hvetemel
500g helmelk
½ tsk salt
2 knivsodd malt sort pepper
2 knivsodd malt muskatnøtt
FREMGANGSMÅTE
Fisk
1. Torsken saltes og legges i vakumposen med olivenolje, vakumer på høyeste setting, fyll Thermomixen med silekurven og vann nesten helt opp, varm opp vannet på sous vide/55 grader/10min.
2. Legg torsken i kurven og sousvide på 55 grader/35min.
Ertepuré
1. Sett silekurven i Thermomixbollen, ha i ertene, fyll opp med vann og salt.
2. Kok ertene i vannet på Varoma, speed 1 i 8 min, ta ut silekurven og hell av vannet.
3. Ha ertene tilbake i Thermomix bollen, tilsett smør og fløte, mix deretter pureen på 4 min/70 grader/hastighet 4. Smak til med evt litt salt.
Grønnsaker
1. Bland gulrøttene og potetene med litt olje og salt, legg de deretter i Varomakurven på VaromaTemp/20min/hastighet2.
Hvit saus
1. Smelt smøret i Thermomix bollen 3min/100 grader/hastighet 1.
2. Ha i melet og kok 3min/100c/hastighet 1.
3. Ha i resten og kok 7 min/90 grader/hastighet 4. Evt om du har dårlig tid så kan man kjøre alt 8 min/95 grader/hastighet 3.