TORTILLA LEFSE

Tilbehør
31/10/2019

TOTAL TID: 1t 10 min                         PORSJONER: 6                          VANSKELIGHETSGRAD: Lett

INGREDIENSER

500g hvetemel

1ss salt

1ss bakepulver

80g olivenolje

250g temperert vann

 

FREMGANGSMÅTE

1. Legg mel, salt og bakepulver i miksebollen og bland i 10 sek/hastighet 3.

2. Tilsett olje og vann, elt 2 min/eltefunksjon.

3. Overfør til en silikonmatte eller melet arbeidsflate og form til en ball. Pakk deigen i silikonmatte eller legg i bolle og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La hvile ved romtemperatur i 15 minutter.

4. Del deigen i ca. 16 porsjoner og rull ut i sirkler (ca. 25 cm i diameter), stlv med mel om nødvendig hvis deigen er klissete. Presses med en tortilla presse eller en tung gryte med bakepapir.

5. Stekes på takke eller i en panne på middels høy varme. Legg 1 tortilla i pannen og stek i ca 1. minutt, eller til tortilla bibler og begynner å brune. Snu tortilla og stek i 30 sekunder - 1 minutt. Legg på en tallerken eller fat og dekk til for å holde varmen. Gjenta steking med gjenværende tortillas. Serveres varm.